Motoroptimering Lidköping

Märke
Modell
Generation
Motor

Hittar du inte fordonet du söker i fälten ovan?

Sveriges största kedja för motoroptimering

Varför välja OptiOne Lidköping

Biltuning Performance Parts Nordic i Lidköping har en gedigen erfarenhet av motoroptimering och bilbranschen i övrigt. Som OptiOne optimeringspartner ingår de i Sveriges största kedja för motoroptimering och har den samlade erfarenheten och kunskapen av 10.000-tals motoroptimeringar sedan 2007. Därmed kan de erbjuda en tjänst av högsta klass och en trygghet som mindre lokala aktörer inte kan erbjuda.

Biltuning Performance Parts Nordic

Som en auktoriserad optimeringsplats för OptiOne och kan Biltuning Performance Parts Nordic i Lidköping erbjuda proffsig, trygg och säker motoroptimering. Teamet är utbildade inom motoroptimering och kan uppgradera din motor – alltid med högsta kvalitet, priser och villkor som på vilken OptiOne-station som helst.

Kenneth på Biltuning Performance Parts Nordic är ansvarig  kontaktperson på plats. Företaget kan inte bara erbjuda proffsig motoroptimering/tuning utan även service och reparationer av fordon.

Kontaktuppgifter och info

Biltuning Performance Parts Nordic
Lampegården 2, 535 92 Kvänum

”Motoroptimering, tuning och prestanda är något jag brunnit för sedan barnsben och det man gillar att göra gör man oftast riktigt bra”

– Kenneth Eriksson
Biltuning Performance Parts Nordic

Info från Biltuning Performance Parts Nordic

Vi har väldigt flexibla öppettider så kontakta oss gärna så kommer vi överens om en tid som passar dig bra.

Vi kan ge råd och tips för att du ska få ut det mesta möjliga av en optimering samt även hjälpa till med montering av t.ex. effektljuddämpare, racekat etc.

Optione motoroptimering

Så går en motoroptimering till

1. Förväntningar

När du som kund lämnar bilen ställer vi några frågor så vi får en uppfattning av vad du förväntar dig av optimeringen.

2. Provkörning

Vi provkör sedan ditt fordon för att se att det inte uppvisar några tecken på fel som skulle kunna inverka negativt på en optimering. Vi gör det även för att kunna utvärdera resultatet av optimeringen.

3. Felsökning

Efter provkörningen görs en felsökning där vi kontrollerar så det inte finns felkoder som kan påverka motoroptimeringen eller rent av göra att en motoroptimering inte kan eller bör genomföras.

4. Motoroptimering

Nu börjar optimeringen, vi kopplar upp oss mot din motorstyrenhet och laddar ner motorns originalfil. En kopia på originalfilen skickas till OptiOne:s centrala optimeringsteam som optimerar 100-tals bilar varje dag. All optimering sker utifrån data från ett stort antal tester av samma bil och motorkonfiguration i dynograf (rullande landsväg). Filen gås igenom och det är här magin sker.

Den färdigoptimerade filen skickas tillbaka till oss och vi laddar åter upp den i motorstyrenheten.

5. Provkörning

Nu är det åter dags för provkörning igen. Vi kör samma väg som tidigare och känner av hur bilen reagerar vid olika typer av belastning. Om vi inte känner oss nöjda med resultatet står optimeringsteamet redo att finjustera filen och en ny provkörning görs. I 95% av fallen blir det rätt första gången men eftersom vi är noga med att du som kund ska bli nöjd håller vi alltid på tills det blir perfekt.

6. Felsökning

Nu görs en sista felsökning för att se att inga felkoder i systemet dykt upp, när det är klart kontaktar vi dig och meddelar att bilen är klar.

Bilen är klar

nöjd kund-garanti

60 dagars nöjd kund-garanti

Vi är så säkra att du kommer bli nöjd att vi utlovar en 60 dagars nöjd kund-garanti. Skulle du inte bli nöjd återställer vi ditt fordon till original igen och betalar tillbaka pengarna. Detta har vi gjort sedan start och trots 10-tusentals optimerade fordon sedan 2007 kan vi räkna återställningarna på ena handens fingrar.

Roligare bil med motoroptimering

Vill du se hur din motor kan optimeras?

OptiOne Motoroptimering Lidköping