Integritetspolicy

Din integritet är viktig för oss

Inledning

Compensata AB

Vi på OptiOne (Compensata AB) värnar om din personliga integritet och strävar alltid efter högsta möjliga dataskydd. För att tydligare beskriva hur vi hanterar dina personuppgifter har vi tagit fram en integritetspolicy som förklarar hur dina uppgifter behandlas och om dina rättigheter.

Compensata AB, organisationsnummer 556089-2001 nedan kallat OptiOne är personuppgiftsansvarig för hanteringen av dina uppgifter för OptiOne:s e-handel och bokningscentral.

OptiOne består även av ett antal anslutna partners och optimeringsplatser där en del av platserna ägs av OptiOne (exempelvis Eskilstuna) medan andra är egna juridiska enheter och som själva är personuppgiftsansvariga för sin behandling av personuppgifter. För att få tillgång till deras fullständiga integritetspolicy vänligen kontakta respektive juridisk enhet som du hittar uppgifter till under “Kontakt” här på hemsidan.

Om du har du frågor rörande vår hantering av dina personuppgifter eller om du vill utöva några av dina rättigheter kopplade till hanteringen av dina personuppgifter, är du välkommen att kontakta oss på: gdpr@optione.se

Informationsinsamling

Vi på AutoStable samlar in en del information om dig och ditt fordon för att kunna erbjuda så bra service och så bra optimeringar som möjligt. Följande information kan vi komma att hämta in om dig:

  • Förnamn
  • Efternamn
  • Ev. Företagsnamn
  • Ev. Personnummer och ev. organisationsnummer
  • Adress och fakturaadress
  • E-postadress
  • Telefonnummer
  • IP-nummer, vad du klickar på hemsidan, besökstid
  • Orderinformation: orderhistorik, information om beställda varor
  • Information om dina köp och besök på hemsida: köphistorik, information om köpta varor eller tjänster, tidpunkt för köp
  • Registreringsnummer på fordonet
  • Fordonsinformation, märke, modell, motor, utrustning, miltal och fordonets skick. Körstil och din angivna information om bilens beteende och hur du önskar den är
  • Bild på ditt fordon med censurerad reg-skylt och ev. bild på dig som kund vid specifik frågan

Mål

Målet med informationsinsamlingen om dig och ditt fordon är för att vi ska kunna;

  • Boka tid och plats för optimering/leverans av tjänst och/eller produkter
  • Utföra uptimering
  • Hantera supportärenden och svara på dina frågor
  • Upprätthålla garantiåttaganden
  • Korrigera optimering
  • Återställa fordon till original

Syfte

Behandlingar som utförs baserat på den information vi samlar in är;

  • Undersöker teknisk möjlighet till optimering och om vi optimerat ditt fordon tidigare
  • Undersöker var smidigaste platsen för optimering är för dig
  • Kontakt med dig inför optimeringen och koordinering med optimeringsplats
  • Säkerställa att du är vår faktiska kund
  • Genomför behovsanalys för att skapa en skräddarsydd optimering åt dig
  • Vid återbesök kontrolleras vår registrerade kundinformation mot nuvarande ägare samt fordonsinformation
  • Undersöker kreditvärdighet om du efterfrågar avbetalning eller faktura
  • Förbättra användarupplevelsen och öka säkerheten på hemsidan

Laglig grund

Fullgörande av köpavtalet. Insamling av dina personuppgifter krävs för att vi ska kunna fullfölja åtaganden enligt köpavtalet.

Lagringsperiod

Tills vidare så länge inte du som kund begär att bli glömd eller raderad.

Radera personuppgifter

Vill du bli glömd eller raderad som kund hos oss? E-posta oss på gdpr@optione.se och informera oss om vad du vill göra med din personliga data hos oss; radera eller bli glömd. Det går dock inte att radera orderhistorisk som är yngre än 7 år pga bokföringslagen.

Syna information

Vill du se den information vi sparat om dig? Du har rätt att hämta ut den data vi sparat om dig och få den per e-post. E-posta oss på gdpr@optione.se så kommer vi snarast möjligt att sända över all sparad personinformation om dig.

Facebookpixeln

Vi använder en ”Facebook-pixel” från Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA (”Facebook”). Det är en cookie (en liten textfil) som lagras på din dator eller telefon och som sedan kan anropas på nytt. Med hjälp av denna kan användarnas beteende spåras efter det att de har tittat eller klickat på en annons i någon av Facebookfamiljens appar eller hemsidor. På så sätt kan vi samla in information om Facebook-annonsernas effekt för statistiska och marknadsföringsrelaterade ändamål. Det hjälper oss också att anpassa annonsinnehåll för enskilda målgrupper och utesluta annonsering till personer som inte längre visar intresse eller som redan köpt en tjänst eller produkt.

Uppgifterna som samlas in på detta sätt är anonyma för oss och inrymmer alltså ingen möjlighet att koppla dem till användarens identitet. Däremot lagras och bearbetas uppgifterna av Facebook på så vis att de går att koppla till respektive användarprofil och Facebook kan också använda uppgifterna för egna marknadsföringsändamål i enlighet med Facebooks integritets- och sekretesspolicy (https://www.facebook.com/about/privacy/). Du kan ändra inställningar för Facebook och dess partners möjlighet att visa annonser innanför och utanför Facebook på Facebooks plattform.

En cookie kan lagras på din dator för detta ändamål. I och med att du använder webbplatsen och godkänner vår användning av cookies förklarar dig införstådd med att Facebook-pixel används för att spåra webbplatsbesökarnas beteende.

Google

Vi använder Google Analytics för att spåra trafik och händelser på vår hemsida samt Google Ads för att annonsera på Googles sökmotor google.se alt. google.com etc. Många webbplatser och appar använder Googles tjänster till att förbättra sitt innehåll och för att innehållet ska kunna erbjudas utan kostnad. Dessa webbplatser och appar delar information med Google när de integrerar våra tjänster.
Till exempel skickar din webbläsare automatiskt viss information till Google när du besöker en webbplats som använder annonstjänster som AdSense, inklusive analysverktyg som Google Analytics, eller inbäddat videoinnehåll från YouTube. I informationen ingår webbadressen till sidan som du besöker och din IP-adress. Vi kan även lagra cookies i webbläsaren eller läsa befintliga cookies. I appar som använder Googles annonstjänster delas information med Google, som appens namn och en unik identifierare för annonsering.

Google använder informationen som delas av vår webbplats att leverera våra tjänster, underhålla och förbättra dem, utveckla nya tjänster, mäta hur effektiv annonseringen är, skydda mot bedrägeri och otillåten användning samt anpassa innehåll och annonser som visas för dig på Google och på webbplatser och i appar som tillhör våra partner. Du kan läsa mer om hur Google behandlar data för dessa syften i deras integritetspolicy.

I vår integritetspolicy beskrivs de rättsliga grunderna för hur Google behandlar din information. Vi kan till exempel behandla informationen med ditt samtycke eller för att tillgodose berättigade intressen som att tillhandahålla, underhålla och förbättra våra tjänster så att de möter användarnas behov.
Ibland kan du bli ombedd att ge ditt samtycke innan Google får behandla information som webbplatser och appar delar med oss. Det kan till exempel visas en banner som ber om ditt samtycke till att låta Google behandla information som samlas in på webbplatsen du besöker. I sådana fall behandlar vi din information utifrån de syften som beskrivs i samtycket du ger på webbplatsen eller i appen i stället för de rättsliga grunder som beskrivs i Googles integritetspolicy. Om du vill ändra eller dra tillbaka ditt samtycke besöker du webbplatsen eller appen i fråga.

https://policies.google.com/privacy?hl=sv

motoroptimerat sedan 2007

Lång erfarenhet

OptiOne har jobbat med motoroptimering sedan 2007.

Hos oss får du mångårig kunskap, rätt utrustning för att göra en riktig optimering av din motor. Våra kunder hittar oss oftast på rekommendation från en bekant, något vi är mycket stolta över.

Vill du se hur din motor kan optimeras?

Lokala OptiOne-stationer

Vi finns i hela landet

Våra kunder finns i hela landet. Tack vare möjligheten för dig som kund att skicka styrenheter till oss för omprogrammering eller besöka din närmsta OptiOne-partner. 

nöjd kund-garanti

60 dagars nöjd kund-garanti

Vi är så säkra att du kommer bli nöjd att vi utlovar en 60 dagars nöjd kund-garanti. Skulle du inte bli nöjd återställer vi ditt fordon till original igen och betalar tillbaka pengarna. Detta har vi gjort sedan start och trots 10-tusentals optimerade fordon sedan 2007 kan vi räkna återställningarna på ena handens fingrar.

Sveriges största kedja för motoroptimering

Varför välja OptiOne

Vi är Sveriges största kedja för motoroptimering och finns från Umeå i norr till Ystad i söder. Vi har optimerat fordon sedan 2007 och har erfarenheten och kunskapen från 10.000-tals optimerad fordon bakom oss. Det gör att ni kan känna er trygga och säkra på att vi levererar en bra produkt. Vi är även ett rekommenderat företag 7 år i rad av våra kunder på Reco.se. Läs mer om oss »