fbpx

Motoroptimering Umeå

Märke
Modell
Generation
Motor

Hittar du inte fordonet du söker i fälten ovan?

Sveriges största kedja för motoroptimering

Varför välja OptiOne Umeå

Mekonomen Bilverkstad Öst-Teg i Umeå är en fullserviceverkstad med mångårig erfarenhet. Som OptiOne-partner ingår de i Sveriges största kedja för motoroptimering och har den samlade kunskapen och erfarenheten av 10.000-tals motoroptimeringar sedan 2007. Det garanterar dig ett perfekt resultat och en trygghet som mindre lokala aktörer inte kan erbjuda.

Mekonomen Bilverkstad Öst-Teg

Bilverkstaden på Teg AB är en heltäckande verkstad som finns på Teg och Kronoparken i Umeå. De erbjuder utöver motoroptimering i Umeå även bilreparationer och bilservice av alla bilmärken. Deras kunniga och serviceinriktade mekaniker utför noggrann kontroll av din bil och använder reservdelar av högsta kvalitet.

Som en del i OptiOne Motoroptimering kan de erbjuda proffsig och modern motoroptimering. Teamet har blivit utbildade i att genomföra avancerad omprogrammering av styrenheter, i folkmun kallat ”chiptrimning”. Detta genomförs på ett säkert och tryggt sätt med och på samma villkor som på alla OptiOne-partners i hela landet.

Kontaktuppgifter och info

Mekonomen Bilverkstad Öst-Teg
Maskingatan 1, 904 22 Umeå

”Vi är en fullvärdig Mekonomen samt godkänd bilverkstad. Vi erbjuder komplett service för ditt fordon inkl. däckservice och däckhotell. Vi är självklart ackrediterade att släcka besiktningstvåor.”

– Mekonomen Bilverkstad Umeå

Info från Mekonomen Bilverkstad Öst-Teg

Vi har original diagnosutrustning för bl.a. Audi, BMW, Seat, Skoda och Volkswagen. Korta väntetider samt tillgång till lånebil.

Våra lokaler lämpar sig väl även för större fordon som t.ex husbilar och större transportbilar som t.ex. Mercedes Sprinter, Volkswagen Crafter och Renault Master m.fl. Vi utför även t.ex: AC-service och spolning av automatväxellådor.

Avion Shopping med köpcentrum och bl.a. IKEA ligger inom 1 km gångavstånd så du kan roa dig medan vi tar hand om ditt fordon.

Optione motoroptimering

Så går en motoroptimering till

1. Förväntningar

När du som kund lämnar bilen ställer vi några frågor så vi får en uppfattning av vad du förväntar dig av optimeringen.

2. Provkörning

Vi provkör sedan ditt fordon för att se att det inte uppvisar några tecken på fel som skulle kunna inverka negativt på en optimering. Vi gör det även för att kunna utvärdera resultatet av optimeringen.

3. Felsökning

Efter provkörningen görs en felsökning där vi kontrollerar så det inte finns felkoder som kan påverka motoroptimeringen eller rent av göra att en motoroptimering inte kan eller bör genomföras.

4. Motoroptimering

Nu börjar optimeringen, vi kopplar upp oss mot din motorstyrenhet och laddar ner motorns originalfil. En kopia på originalfilen skickas till OptiOne:s centrala optimeringsteam som optimerar 100-tals bilar varje dag. All optimering sker utifrån data från ett stort antal tester av samma bil och motorkonfiguration i dynograf (rullande landsväg). Filen gås igenom och det är här magin sker.

Den färdigoptimerade filen skickas tillbaka till oss och vi laddar åter upp den i motorstyrenheten.

5. Provkörning

Nu är det åter dags för provkörning igen. Vi kör samma väg som tidigare och känner av hur bilen reagerar vid olika typer av belastning. Om vi inte känner oss nöjda med resultatet står optimeringsteamet redo att finjustera filen och en ny provkörning görs. I 95% av fallen blir det rätt första gången men eftersom vi är noga med att du som kund ska bli nöjd håller vi alltid på tills det blir perfekt.

6. Felsökning

Nu görs en sista felsökning för att se att inga felkoder i systemet dykt upp, när det är klart kontaktar vi dig och meddelar att bilen är klar.

Bilen är klar

nöjd kund-garanti

60 dagars nöjd kund-garanti

Vi är så säkra att du kommer bli nöjd att vi utlovar en 60 dagars nöjd kund-garanti. Skulle du inte bli nöjd återställer vi ditt fordon till original igen och betalar tillbaka pengarna. Detta har vi gjort sedan start och trots 10-tusentals optimerade fordon sedan 2007 kan vi räkna återställningarna på ena handens fingrar.

Motoroptimering ger en bil med optimerad motor med bättre prestanda, som bättre gasrespons, bättre vridmoment och en lägre förbrukning.

Vill du se hur din motor kan optimeras?

OptiOne Motoroptimering Umeå

Hittar du inte fordonet du söker?

Ingen fara.

Vi kommer att kontrollera detta manuellt och återkomma med besked ifall vi kan optimera din bil. Fyll i dina kontaktuppgifter så återkommer vi snarast möjligt. Du kan även lägga till dig på vår bevakningslista, då får du meddelande så snart din bil finns i vår databas.

Fyll i dina uppgifter nedan

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats, vilket du accepterar genom att fortsätta att använda webbplatsen.