fbpx

Om OptiOne motoroptimering

Vi startade med motoroptimeringar redan 2007, då under namnet Dieseltech. 2011 flyttade vi in i nya, helt unika lokaler i ett gammalt stall som renoverades minutiöst och bytte i samma veva namn till AutoStable Motoroptimering. Här började det ta fart och redan 2014 hade vi vår första partner. Idag finns vi i hela Sverige och även i Danmark.  

Samlad kompetens

OptiOne ingår i ett nätverk av över 20.000 optimerare i hela världen. Optimeringsteamet skapar 1000-tals optimeringsfiler varje månad utifrån noggranna tester i den egna dyno-parken med flera bromsbänkar. Detta gör att vi kan leverera mycket väloptimerade filer utan att behöva göra enskilda dynotester och kan på så sätt tillhandahålla bästa möjliga produkt till ett konkurrenskraftigt pris. 

Nya ägare

I januari 2021 trädde delvis nya ägare in. Siktet är inställt på att bli marknadsledande inom motoroptimering i Sverige. Bröderna Victor och Douglas som tillsammans med Erik startat och byggt upp AutoStable känner att det är dags för nästa kapitel i livet och säljer sina andelar till nuvarande ägare. Erik, som varit med sedan början driver nu företaget i samma anda som tidigare men med Mika och Johan vid sin sida.  

Fokus på kunder & partners

En helt ny organisation byggs upp. Nya system som automatiserar processer framförallt inom administration och orderhantering skapas. Tanken är att ta bort handpåläggning i dagliga sysslor för att kunna lägga mer tid på kundservice och support för vår allt större skara av kunder och partners runt om i landet. Resan mot OptiOne 2.0 har bara börjat.

optione motoroptimering

OptiOne föds

Som en del i satsningen lanseras en ny hemsida. Vi byter även efter 10 år namn från AutoStable till OptiOne Motoroptimering. Ett namn med större anknytning till vår verksamhet och som även passar bättre internationellt. Vi gör även ett skifte och satsar mer på en digital affär då vi sett att våra kunder önskar det. 

tidslinje 2007-2021

2007
Dieseltech
Verksamheten startas under namnet Dieseltech. Vi levererar optimeringsboxar till dieselbilar som ger ökad effekt och vridmoment.
2007
2008
DT-Piston
DT-Piston. Vi börjar tillverka en kolv till bränslepumpen för de vanligast förekommande motorerna i husbilar, Fiat och Iveco. Det gör att vi nu kan erbjuda optimering även till äldre fordon. Minskad bränsleförbrukning och mer kraft där den behövs utlovas och levereras. Vi har sedan starten sålt 1000-tals kolvar till nöjda kunder i hela Skandinavien.
2008
2011
AutoStable
Företaget flyttar in i nya lokaler i Taxinge och byter namn till AutoStable Dieselboxarnas tid är över och vi börjar med riktig motoroptimering där vi optimerar fordonens originalfiler.
2011
2013
Nya lokaler
AutoStable motoroptimering flyttar in i nya lokaler i Eskilstuna.
2013
2014
Första partner & rekommenderat företag
Vår första partner ansluter sig till AutoStable. Biltjänst i Söderhamn blir vår första partner och affärerna börjar ta fart på allvar.

Vi blir rekommenderat företag på Reco.se och känner oss väldigt stolta över att så många av våra kunder vill rekommendera oss.
2014
2015
Rekommenderat företag andra året i rad
Vår andra partner, Maskinexperten i Norrtälje, ansluter sig till Familjen. Vi börjar nu se potentialen av ett rikstäckande nätverk av optimeringsplatser.

Vi blir rekommenderat företag för andra året i rad på Reco.se
2015
2016
Sikte på att bli en av de främsta
Nu börjar affärerna ta fart. Ekerö, Hallstahammar, Jönköping och Danmark slår upp portarna som partners under året. Siktet ställs in på att bli en av de främsta aktörerna i branschen i Sverige och vi inser att resan bara börjat.

Vi blir rekommenderat företag på Reco.se för tredje året i rad.
2016
2017
Nu finns vi på 9 orter
Norrköping och Torsby blir nya medlemmar i familjen. Vi finns nu på 9 orter och nu börjar vi göra oss ett namn. Fler företag hör av sig och vill ansluta. Vi är dock noggranna i urvalsprocessen. Vi ser hellre att vi växer långsamt och har riktigt bra partners framför att bara växa snabbt.

Vi blir rekommenderat företag på Reco.se för fjärde året i rad.
2017
2018
10 orter: Första milstolpen nådd
Halmstad blir vår 10:e partner och vi har nu nått vår första milstolpe.

Vi blir rekommenderat företag på Reco.se för femte året i rad.
2018
2019
Familjen växer ytterligare
Vi fortsätter ta marknadsandelar i landet. Märsta, Lidköping och Helsingborg ansluter sig till den växande familjen och vi inser att vi måste göra vissa systemförändringar för att hinna med administration, support och kundservice.

Vi blir rekommenderat företag på Reco.se för sjätte året i rad.
2019
2020
Minskad restid för våra kunder
Vi får nya partners i Umeå och Ystad. Det finns fortfarande vita fläckar på kartan men vi känner att vi börjar täcka in landet bra. Fokus ligger nu på att minska restiden för våra kunder.

Vi blir rekommenderat företag på Reco.se för sjunde året i rad.
2020
2021
Nytt namn, ny hemsida, nytt CRM
Nya ägare träder in under början på året. Vi öppnar nya stationer i Malmö, Lidköping, Borås, Örebro och på Värmdö.

Under tredje kvartalet lanseras vår nya hemsida, vi byter namn till OptiOne.

Vi blir rekommenderat företag på Reco.se för åttonde året i rad.
2021

BLACK WEEKEND-RABATT

Just nu får du 20% rabatt på optimeringar bokade t.o.m.
Cyber Monday.

20%

RABATT

Rabatten gäller för bokningar som genomförs t.o.m. måndag 27 november 2023 och där optimering sker senast 31 januari 2024. Rabatten dras när betalning sker efter att optimeringen är genomförd. 

Underhållsarbete!

Måndag 22 april från kl: 20.00 till midnatt kommer uppdatering av systemet genomföras. Under dessa tider är det inte möjligt att boka eller se optimeringar. Vi hoppas ni har överseende med detta. /Team OptiOne