fbpx

Motoroptimering personbil

Märke
Modell
Generation
Motor

Hittar du inte fordonet du söker i fälten ovan?

Motoroptimering personbilar

Allt fler väljer att motoroptimera sina personbilar

Oavsett om du bara vill ha en lite roligare bil, bättre omkörningsprestanda, bli snabbare vid rödljusen eller sänka bränsleförbrukningen så är en motoroptimering rätt val för dig. Att motoroptimera eller chiptrimma sin motor som vissa kallar det den helt klart effektivaste, enklaste och kostnadseffektivaste konfigurationen du kan göra.

Motoroptimering, inte effektbox

Vi utför riktiga motoroptimeringar så som biltillverkarna och vissa återförsäljare själva gör det. Det ska inte förväxlas med effektboxar som man monterar själv och då främst på dieselbilarnas Commaonrial-system. Dessa boxar manipulerar motorn och det kan över tid leda till kostsamma skador på motorn.

Vad är en optimering?

Vid en riktig motoroptimering går man in i bilens motorstyrenhet och uppdaterar originalprogramvaran. 

Vi gör helt enkelt så att vi låser upp de spärrar motortillverkaren lagt in och optimerar oftast lite ytterligare. Vissa biltillverkare erbjuder detta själva men oftast är det betydligt dyrare och oftast med en mindre effektökning. De säljer då hellre en ny bil med större motor.

Hur mycket ökar effekten?

Det varierar väldigt mycket mellan olika motorer. Generellt kan man säga att överladdade motorer med t.ex. Turbo eller Kompressor går att optimera mer och får generellt ca: 20-30% extra effekt. Sugmotorer med vanlig insprutning däremot får oftast inte lika hög effekt- och vridmomentsökning men räkna med ca: 10-20%.

Det går oftast också att få en större ökning i hästkrafter och newtonmeter på större motorer men det betyder inte att ökningen i procent är lika stor. Om man t.ex. har en 1,6l motor på 80hk och får 100hk efter en optimering låter det inte så mycket men det är en ökning med 20% och gör stor skillnad. Om man jämför med t.ex. en 3-liters motor som från början har kanske 400hk och får 475hk efter optimeringen så låter det mer men är bara en ökning med 16%. I detta fall blir det sannolikt en högre prestandaökning i den lilla motorn som ”bara” fått 20hk extra.

nöjd kund-garanti

60 dagars nöjd kund-garanti

Vi är så säkra att du kommer bli nöjd att vi utlovar en 60 dagars nöjd kund-garanti. Skulle du inte bli nöjd återställer vi ditt fordon till original igen och betalar tillbaka pengarna. Detta har vi gjort sedan start och trots 10-tusentals optimerade fordon sedan 2007 kan vi räkna återställningarna på ena handens fingrar.

Vill du se hur din motor kan optimeras?

Lokala OptiOne-stationer

Vi finns i hela landet

Våra kunder finns i hela landet. Tack vare möjligheten för dig som kund att skicka styrenheter till oss för omprogrammering eller besöka din närmsta OptiOne-partner. 

Hittar du inte fordonet du söker?

Ingen fara.

Vi kommer att kontrollera detta manuellt och återkomma med besked ifall vi kan optimera din bil. Fyll i dina kontaktuppgifter så återkommer vi snarast möjligt. Du kan även lägga till dig på vår bevakningslista, då får du meddelande så snart din bil finns i vår databas.

Fyll i dina uppgifter nedan

BLACK WEEKEND-RABATT

Just nu får du 20% rabatt på optimeringar bokade t.o.m.
Cyber Monday.

20%

RABATT

Rabatten gäller för bokningar som genomförs t.o.m. måndag 27 november 2023 och där optimering sker senast 31 januari 2024. Rabatten dras när betalning sker efter att optimeringen är genomförd. 

Underhållsarbete!

Måndag 22 april från kl: 20.00 till midnatt kommer uppdatering av systemet genomföras. Under dessa tider är det inte möjligt att boka eller se optimeringar. Vi hoppas ni har överseende med detta. /Team OptiOne