fbpx

Växellådsoptimering

Optimera körupplevelsen med växellådsoptimering!

Är du redo att ta din bilkörning till nästa nivå? Växellådsoptimering är nyckeln till att öka både prestanda och körupplevelsen. Med vår professionella växellådsoptimering får du snabbare växlingar, mer kraft och bättre prestanda.

Frigör kraften

Vid en växellådsoptimering frigör man en del av det vridmoment som växellådan begränsar. I stort sett alla automatiska växellådor begränsar vridmomentet från motorn för att få mjukare växlingar och minska slitaget. När man frigör vridmomentet får du mer kraft direkt efter att nästa växel lagts i och ger en bättre prestanda. Det medför även att växlingarna kommer kännas mer och ger en sportigare karaktär.

Snabbare växlingar

Du vill inte bara ha mer kraft, du vill även att det ska gå snabbare. Anledningen till att optimera växellådan är att få bättre prestanda, oavsett om det gäller förbättrad omkörningsprestanda eller acceleration från stillastående. De snabbare växlingarna medför även att varvtalet inte hinner gå ner lika mycket och hjälper till att bibehålla kraften. Kort sagt ger det möjlighet till en mer aktiv körning.

Launch control

Många bilar, framförallt sportbilar eller högprestandabilar har redan launch control. Har din bil inte launch control kan det i de allra flesta fall aktiveras vid en optimering av växellådan. 

När launch control aktiveras, kontrollerar bilens ECU (motorstyrenhet) bl.a. motorvarv, bränsleinsprutning, tändningstiming och eventuellt även kraftöverföring och differentialinställningar beroende på märke och modell. Allt för att få en så snabb och kontrollerad start som möjligt genom att minimera hjulspinn och maximera kraftöverföringen via däcken till marken.

Fasta växlingspunkter

Om du vill gå ”all-in” och maximera din bils prestanda och kapa accelerationstider kan man programmera in fasta växlingspunkter. Då kommer växlingar att ske vid specifika varvtal. I samband med det ökar man kopplingstrycket, allt för att kapa accelerationstider maximalt och ge bästa möjliga prestanda.

 

Pris växellådsoptimering

Vi erbjuder växellådsoptimering i tre steg. Om du bokar växellådsoptimering i samband med motoroptimering får du rabatt på växellådsoptimeringen. Kontakta oss för att få reda på om vi kan optimera din växellåda.

Priser på växellådsoptimering hittar du på sidan Tilläggstjänster »

Nackdelar med växellådsoptimering?

En växellådsoptimering ger en klart förbättrad prestanda och möjliggör en aktivare körstil men självklart finns det även nackdelar. I och med att man frigör vridmoment i växlingsögonblicket och växlingarna går snabbare ökar även slitaget, inte bara på växellådan utan på hela drivlinan. Om man dessutom aktiverar launch control ökar slitaget ytterligare om det används frekvent.

Vi på OptiOne har därför valt att dela in optimering av växellådor i tre steg för att du som kund ska kunna välja utifrån dina behov och din bils kapacitet. 

Växellådsoptimering steg 1

I första steget, det som de allra flesta av våra kunder väljer, frigör vi en viss mängd vridmoment från motorn och gör växlingarna snabbare. Du kommer få markant snabbare och mer kännbara växlingar i körlägena Drive, Sport och Manuell. Om du har körlägen som t.ex. Eco eller Comfort kommer dessa inte att påverkas.

Växellådsoptimering steg 2

För dig som vill ha lite mer kan vi frigöra ytterligare vridmoment och aktivera launch control. Nu har du möjligheten att kapa accelerationstiderna från stillastående avsevärt. Tänk dock på att launch control sliter rejält på hela drivlinan.

Växellådsoptimering steg 3

Vill du plocka ut det allra sista ur din bil ökar vi kopplingstrycket och lägger in fasta växlingspunkter. Nu har du en möjlighet att plocka ut allt din motor och växellåda har att ge och maximera prestandan. Det här är ett steg som vi rekommenderar för dig som håller på mycket med racing och har en drivlina i riktigt gott skick.

Tänk på att de flesta fordonstillverkare har en begränsning för hur ofta launch control får användas, vissa tillverkar har t.o.m. lagt in begränsningar som gör att du inte kan använda launch control mer än ett visst antal gånger under viss körsträcka eller om motor, olja och systemet inte har rätt temperatur. Det säger lite om hur tillverkaren ser på risker med slitaget.

” 

“Växellådsoptimering möjliggör en aktivare körstil, förbättrar prestandan och ger din bil en sportigare karaktär”

– OptiOne Motoroptimering

Varför Välja OptiOne?

  • Erfarenhet och Expertis: Vårt team av experter har många års erfarenhet av att optimera växellådor för olika bilmärken och modeller.

  • Avancerad Teknik: Vi använder avancerade tekniker och verktyg för att säkerställa en noggrann och pålitlig växellådsoptimering.

  • Individuell Anpassning: Vi förstår att varje bil och förare är unika. Därför skräddarsyr vi våra optimeringslösningar för att passa just dina behov och önskemål.

  • Resultat och Kundnöjdhet: Våra kunder upplever inte bara förbättrad prestanda och bränsleeffektivitet, utan även en helt ny körupplevelse som överträffar deras förväntningar.

Växellådsoptimering är en investering i din bil och din körupplevelse. Kontakta oss idag för att boka en tid och ta reda på hur vi kan göra din bil ännu bättre – från acceleration till bränsleekonomi och allt däremellan. Upptäck kraften i optimal växellådsprestanda med oss!

Vi finns här för dig!

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar kring hur du får ut mesta möjliga av din optimerade motor och växellåda, vi står gärna till förfogande.

Se vad som döljer sig i din motor

Märke
Modell
Generation
Motor

BLACK WEEKEND-RABATT

Just nu får du 20% rabatt på optimeringar bokade t.o.m.
Cyber Monday.

20%

RABATT

Rabatten gäller för bokningar som genomförs t.o.m. måndag 27 november 2023 och där optimering sker senast 31 januari 2024. Rabatten dras när betalning sker efter att optimeringen är genomförd. 

Underhållsarbete!

Måndag 22 april från kl: 20.00 till midnatt kommer uppdatering av systemet genomföras. Under dessa tider är det inte möjligt att boka eller se optimeringar. Vi hoppas ni har överseende med detta. /Team OptiOne