fbpx

Motoroptimering Fiat

Mer kraft och bättre prestanda i din Fiat

Märke
Modell
Generation
Motor

Hittar du inte fordonet du söker i fälten ovan?

Skräddarsydd motoroptimering

Motoroptimering Fiat

Vill du ha mer kraft och prestanda i din Fiat? Då är en motoroptimering vad du behöver. Med en modern motoroptimerign justerar vi parametrarna i bilens motorstyrenhet för att på så sätt få ur den inneboende kraften.

Alla bilar tappar kraft över tid

Efter några år på vägarna tappar de flesta bilar kraft. Det kan hända även för den mest välskötta Fiat vilket oftast resulterar i försämrad prestanda och ökad bränsleförbrukning. En försämrad förbränning kan även ha negativ inverkan på såväl miljön som på t.ex. katalysatorer eller partikelfilter m.m.

Skräddarsydd Fiat-optimering

OptiOne utför skräddarsydda optimeringar av Fiat. En Fiat köper man oftast för den Italienska själen och temperamentet som den genomsyras av och handen på hjärtat –visst gillar du när du känner hur det skjuter på när du pressar ner gasen? Vi skräddarsyr optimeringen för din Fiat för att du ska få så mycket glädje som möjligt av den.

Mer körglädje med en optimerad Fiat

En motoroptimering ger din Fiat en bättre gasrespons, mer effekt och bättre bottenvrid, körglädjen får du på köpet. Optimeringen ger dig också mycket goda chanser att spara en hel del bränsle. Ofta ser vi en minskad bränsleförbrukning på Fiat med 10-20% eller mer, särskilt för överladdade dieselmotorer men även traditionella sugmotorer får ofta bränslebesparingar på 5-10% och ibland ännu mer. Det är också naturligtvis mycket beroende på hur du kör. Fiat:en lockar ju gärna till lite mer aktiv körning. 

Trygg och säker Fiat-optimering

Vår tjänst är trygg och säker med 60 dagars full returrätt och upp till 24 månaders motorgaranti som tillval. Vi installerar inga trimboxar eller chiptrim utan jobbar endast med modern motorprogrammering, samma metod biltillverkarna använder för att uppnå olika effektnivåer i en grundmotor. Besök en OptiOne Optimeringsverkstad nära dig, eller hör av dig till oss för optimering på distans. Här på hemsidan kan du söka på ditt fordon för effekt- och prisuppgifter direkt.

Exempel

Motoroptimering av Fiat 500 Abarth 2016, 1,4T Jet​

Nedan ser du ett exempel på en av de vanligaste Fiat-modellerna vi optimerar och vad det ger i effekt och vridmoment.

Effekt

Före

135hk

Efter

135 hk

Vridmoment

Före

206Nm

Efter

206 Nm

Motoroptimering av Fiat i hela Sverige

Västerbotten; Umeå
Gävleborg: Söderhamn
Värmland: Torsby
Stockholm, Roslagen: Norrtälje, Märsta, Ekerö, Värmdö
Västmanland, Mälardalen: Västerås
Södermanland: Eskilstuna, Nyköping
Närke: Örebro
Östergötland: Norrköping
Västra Götaland: Lidköping, Borås
Småland: Jönköping
Halland: Halmstad
Skåne: Helsingborg, Malmö, Ystad
Danmark, Nordsjälland: Liseleje

nöjd kund-garanti

60 dagars nöjd kund-garanti

Vi är så säkra att du kommer bli nöjd att vi utlovar en 60 dagars nöjd kund-garanti. Skulle du inte bli nöjd återställer vi ditt fordon till original igen och betalar tillbaka pengarna. Detta har vi gjort sedan start och trots 10-tusentals optimerade fordon sedan 2007 kan vi räkna återställningarna på ena handens fingrar.

Motoroptimering ger en bil med optimerad motor med bättre prestanda, som bättre gasrespons, bättre vridmoment och en lägre förbrukning.

Några fakta om Fiat

Fiat grundades 1899 och utvecklades snabbt till en stor industrikoncern. Från början var man framförallt verksamma som skeppsbyggare och tillverkning av motorer till flyg, fartyg och järnvägen.

Första personbilen tillverkades i 20 exemplar mellan 1899-1900. Första bilen som tillverkades i större upplaga var Brevetti som tillverkades mellan 1905-1912, 1600 exemplar fick då se dagens ljus. 1912 började man tillverka modellen Zero som var den första serien med riktigt stor serie. 

1936 kom så den Italienska folkbilen Fiat 500, även kallad Topolino som till skillnad från många andra mindre bilar från den här tiden hade en 4-cylindrig vattenkyld motor, synkroniserad växellåda och hydrauliska bromsar. Fiat 500 Topolina tillvaerkades i 100.000 exemplar fram till 50-talet.

Idag ingår Fiat i Chryslerconcernen och man har ca: 10% av den Europeiska marknaden. Under 2018 tillverkade Fiat Chrysler Automobiles 4.840.664 bilar vilket gör dom till den 8:e största biltillverkaren i världen.

Några utvalda Fiat-modeller vi kan optimera

Fiat 124 Spider, Fiat 500, Fiat 595, Fiat 695, Fiat Brava, Fiat Bravo, Fiat Croma, Fiat Cronos, Fiat Doblo, Fiat Ducato, Fiat Fiorino, Fiat Freemont, Fiat Fullback, Fiat Grande Punto, Fiat Idea, Fiat Marea, Fiat Multipla, Fiat Ottiomo, Fiat Panda, Fiat Punto, Fiat Qubo, Fiat Scudo, Fiat Sedici, Fiat Stilo, Fiat Strada, Fiat Talento, Fiat Tipo, Fiat Toro, Fiat Ulysse, Fiat Uno, Fiat Viaggio.

motoroptimerat sedan 2007

Lång erfarenhet

OptiOne har jobbat med motoroptimering sedan 2007.

Våra 10 000-tals kunder finns i hela landet, tack vare möjligheten för dig som kund att skicka styrenheter till oss för omprogrammering eller besöka din närmsta OptiOne-partner

Hittar du inte fordonet du söker?

Ingen fara.

Vi kommer att kontrollera detta manuellt och återkomma med besked ifall vi kan optimera din bil. Fyll i dina kontaktuppgifter så återkommer vi snarast möjligt. Du kan även lägga till dig på vår bevakningslista, då får du meddelande så snart din bil finns i vår databas.

Fyll i dina uppgifter nedan

Effekt och vridmoment

Effekt mäts i hästkrafter och kommer oftast på högre varvtal till skillnad från vridmoment som ger kraft på lägre varvtal.

Vid normal vardaglig körning är vridmomentet det man nyttjar mest och det som ger bilen skjuts när man trycker på gasen.

När vridmomentet avtar på högre varvtal tar effekten över för att du ska få en fortsatt acceleration.

Om du inte planerar att köra bilen på höga varvtal helatiden är det vridmomentet som gör störst prestandaökning.

Läs mer

BLACK WEEKEND-RABATT

Just nu får du 20% rabatt på optimeringar bokade t.o.m.
Cyber Monday.

20%

RABATT

Rabatten gäller för bokningar som genomförs t.o.m. måndag 27 november 2023 och där optimering sker senast 31 januari 2024. Rabatten dras när betalning sker efter att optimeringen är genomförd. 

Underhållsarbete!

Måndag 22 april från kl: 20.00 till midnatt kommer uppdatering av systemet genomföras. Under dessa tider är det inte möjligt att boka eller se optimeringar. Vi hoppas ni har överseende med detta. /Team OptiOne