fbpx

OptiOne Ambassador

Vårt officiella ambassadörsprogram

We want you!

Bli en Official OptiOne Ambassador

Vi vill nå ut med vårt varumärke, du vill nå ut i din målgrupp, varför inte slå oss samman? Vi har skapat ett Ambassadörsprogram som inte bara ger dig möjligheten att ge rabatter på motoroptimeringar till din community utan även tjäna en slant på det.

Affiliateprogram

Vi har byggt vårt eget affiliateprogram. Som OptiOne-Ambassadör får du en unik rabattkod som du kan dela ut till dina följare, via sociala och/eller digitala kanaler, vid träffar, mässor eller i bekantskapskretsen. Vilken rabatt du kan erbjuda diskuterar vi fram tillsammans. Varje gång någon bokar en optimering med din rabattkod ökar saldot på ditt Ambassadörskonto med samma värde som rabatten. Du kan närsomhelst växla in ditt saldo som hel eller delbetalning för en optimering. Om du optimerar ditt eget fordon, ger bort ditt saldo eller säljer det avgör du själv. 

Kort och gott kan du i princip optimera ditt eget fordon eller sälja en optimering och själv få in pengarna för var 10:e optimering din rabattkod genererat.

Intresserad?

Tycker du det låter bra så långt? Läs mer nedan om vad som krävs för att bli en Official OptiOne Ambasador och vad du kan få ut av det.

Vad tjänar du på detta?

Kred och lojalitet

Vi vet lika väl som du att det är svårt att behålla sina följare och att nå ut i sin målgrupp.

Hela tiden dyker det upp nya aktörer som lockar med både det ena och det andra. Många företag erbjuder även samarbeten stötvis men vi vill bygga längre relationer.

Behåll dina fans genom att löpande ge dom bra erbjudanden de vill ha.

Detta får du

Som Ambassadör får du möjligheten att dels ge rabatter på optimeringar. Varje gång någon bokar en optimering med din rabattkod fylls saldot på i din Ambassadörsportal där du i realtid kan hålla koll på hur många gånger din kod använts och till vilka värden.

Utbildning

Du får utbildning inom motoroptimering. Som Ambassadör får du full tillgång till vårt utbildningspaket där du får lära dig allt om vad riktigt motoroptimering innebär. Du får även lära dig för- och nackdelar med andra mer suspekta trimmetoder så du kan argumentera för din sak (även om vi ogärna talar illa om konkurrenter).

Du har också möjligheten att lära dig mer om hur du når ut i sociala medier och i din målgrupp. Vår marknadschef är digitalstrateg och har varit Head of Social och byggt upp en av Nordens mest framgångsrika sociala medier-avdelningen från grunden på en av Nordens största digitala mediebyråer. Han har fått sin utbildning direkt från Google, Facebook, Snapchat och Linkedin i Dublin och kan ge dig tipsen om hur då når ut i mediebruset.

Hotline till OptiOne

Som ambassadör får du en kontaktperson på OptiOne. Du får även tillgång till vår chefstekniker som optimerat fordon sedan starten 2007, det han inte vet om optimeringar är inte värt att veta. Du kan bolla idéer med oss och vi kan stötta dig med frågor kring optimeringar, kampanjer och mycket mer.

OptiOne Ambassador

Du börjar som provambassadör. Normalt är en provperiod 6 månader men visar du framfötterna och vi ser potentialen i dig kan du bli erbjuden eller ansöka om att bli Official OptiOne Ambassador redan innan de 6 månaderna. Självklart har du full kick-back från första optimeringen du drar in. Du får din egen unika rabattkod som du kan dela ut samt ett marknadsföringspaket. Du får även ett merch-paket med t.ex. dekaler, nyckelband, keps, T-shirt och en del annat smått och gott. Du blir också omnämnd på Ambassadörssidan på vår hemsida som OptiOne Ambassador.

För att genomgå provperioden bör din ambassadörskod blivit använd minst 5 gånger under den initiala provperioden om 6 månader. För att förbli OptiOne Ambassador ska din Ambassadörskod använts minst 6 gånger senaste 12 månaderna.

Official OptiOne Ambassador

När provperioden är genomgången blir du erbjuden att bli Official OptiOne Ambassador. Som officiell Ambassadör kan vi nu diskutera ökade rabattsatser och kick-back. Du får mer merch att använda själv och dela ut och blir omnämnd på Ambassadörssidan på vår hemsida som Official OptiOne Ambassador. Du får nu även använda vår Official OptiOne Ambassador-logga.

För att uppnå Official OptiOne Ambassador-nivå bör din Ambassadörskod använts minst 10 gånger senaste 6 månaderna. För att förbli Official OptiOne Ambassador ska din ambassadörskod använts minst 12 gånger senaste 12 månaderna.

OptiOne Gold Ambassador

Om du lyckas riktigt bra med ditt Ambassadörskap kan du ansöka om eller bli tillfrågad om att bli OptiOne Gold Ambassador. Som Guldambassadör jobbar du nära vårt team och har stora möjligheter att själv påverka vårt samarbete. Du blir medbjuden på våra Kick-off:s och får möjligheten att representera oss på träffar, mässor och andra event. Mer officiellt än så blir det inte. 

Som Guldambassadör kan du även att bli tillfrågad om du själv vill bli en av våra lokala OptiOne-partners om vi har planer att öppna en ny station på din ort eller i ditt närområde.

För att nå OptiOne Gold Ambassador-nivå ska du varit bidragande i att bygga vårt varumärke samt att din Ambassadörskod använts minst 50 gånger senaste 12 månaderna.

Utvärdering

Vi känner inte varandra så låt oss göra något åt det. Under provperioden har du och vi möjligheten att lära känna varandra och utvärdera samarbetet. Du kan närsomhelst avsluta samarbetet utan vidare förklaring (även om vi gärna vill ha det så vi kan bli bättre) och självklart behåller du ditt Ambassadörssaldo. Det kommer vi inte att ta ifrån dig. Vi från OptiOne kan också komma att avsluta samarbetet om vi har anledning att tro att det är skadligt för vårt varumärke.

Rabatter

Som OptiOne Ambassadör får du möjlighet att dela ut rabatter på upp till 10% och får lika mycket själv i kick-back. Om/när du blir Official OptiOne Ambassador är vi öppna för diskussioner om framtida samarbeten och utökade rabattsatser. 

Vad är haken?

Självklart har vi en del krav på dig också för att du ska få bli ambassadör. 

Läs mer nedan.

The catch

Vad krävs av dig?

  • Du har fyllt 18 år. Vi kan i vissa särskilda undantagsfall godkänna dig som OptiOne Ambassador om du fyllt 16 år och har målsmans skriftliga godkännande.
  • Du är en positiv person som har gott rykte inom dina kretsar. Du är förmodligen aktiv inom sociala medier och har en trogen följarskara eller så syns du mycket på olika event eller träffar och är namnkunnig inom ditt sfär. 
  • Du är driven och engagerad och vill kunna erbjuda din målgrupp kunskap och tjänster du vet att de uppskattar.
  • Du har ett representativt fordon som är optimerat av oss (eller f.d. AutoStable). 
  • Du har en god grundkunskap om motorer, förstår vad optimeringar innebär och har god kunskap inom det gebit du önskar företräda OptiOne.
  • Du är villig att genomgå vårt utbildningsprogram för att lära dig mer om optimeringar och vad det innebär samt förståelse för lagar och regelverk kring optimeringar.
  • Du har ambitionen att ha ett långt och lönsamt samarbete med OptiOne.
  • Du förbinder dig att inte avslöja våra affärshemligheter eller tala illa om oss eller våra konkurrenter, varken under eller efter ditt Ambassadörskap.
 

We want you!

Uppfyller du kriterierna ovan har du stora chanser att bli en OptiOne Ambassador. Skicka ett mail till oss på: hej@optione.se så går vi igenom din ansökan. Var inte blyg, beskriv gärna vad du tror du kan tillföra som OptiOne Ambassador, vi vill veta hur du är som person och hur du interagerar med din målgrupp. Ange även URL:er till t.ex. sociala medier, blogg, podd, event etc. Skicka gärna med bilder på ditt fordon också.

Vi förbehåller oss rätten att avböja förfrågningar om Ambassadärskap utan vidare förklaringar. Vi kommer dock alltid återkomma med information huruvida du fortfarande är med i urvalsprocessen skyndsamt.

Vad händer nu?

Vi kommer granska din ansökan och återkommer så snart som möjligt. Om du vill tillägga något eller bara vill komma i kontakt med oss gör du det enklast via: marknad@optione.se

Läs mer

Här på vår hemsida hittar du det mesta inom motoroptimering. Kolla in vår FAQ, där finns svar på det mesta. Läs också gärna mer om oss eller våra artiklar för att få lite mer inblick i vad vi gör.

Om OptiOne

Störst i Sverige inom motoroptimering

Sedan starten i ett stall vid Taxinge Slott 2007 har vi växt till Sveriges största kedja inom Motoroptimering? Vi finns idag över hela Sverige och har sedan starten utfört 10-tusentals motoroptimeringar på allt från bilar, husbilar, båtar, motorcyklar, lastbilar, traktorer och entreprenadmaskiner, ATV/UTV, vattenskotrar och mycket mer. Vi växer även med en rasande fart och tillväxtkurvan är exponetiell. 

Våra kunder är vår bästa försäljningskanal och faktum är att de flesta av våra kunder är återkommande, de har m.a.o. optimerat fordon hos oss tidigare och varit supernöjda med resultatet. Nöjda kunder är vårt allra starkaste incitament.

Läs mer om oss på Om OptiOne

BLACK WEEKEND-RABATT

Just nu får du 20% rabatt på optimeringar bokade t.o.m.
Cyber Monday.

20%

RABATT

Rabatten gäller för bokningar som genomförs t.o.m. måndag 27 november 2023 och där optimering sker senast 31 januari 2024. Rabatten dras när betalning sker efter att optimeringen är genomförd. 

Underhållsarbete!

Måndag 22 april från kl: 20.00 till midnatt kommer uppdatering av systemet genomföras. Under dessa tider är det inte möjligt att boka eller se optimeringar. Vi hoppas ni har överseende med detta. /Team OptiOne