fbpx

Motoroptimering Volvo

Mer kraft och bättre prestanda i din Volvo

Märke
Modell
Generation
Motor

Hittar du inte fordonet du söker i fälten ovan?

Skräddarsydd motoroptimering

Motoroptimering av din Volvo

Vill du ha mer kraft och prestanda i din Volvo? Då kan en professionell motoroptimering vara rätt för dig.

Trimma eller optimera Volvo är något vi på OptiOne ofta gör. Vanligaste modellerna som får chiptrim eller trimchip som det också lite felaktigt kallas är Volvo V70 och Volvo V40 men vi gör även en hel del motoroptimeringar till bl.a. Volvo XC60, XC70 och Volvo S60 och resten av modellprogrammet med mycket goda resultat.

Här ovan kan du lägga in din modell och se vad en optimering kan gör för just din bil, och vilken typ av prestanda du kan förvänta dig att få ut från bilen och dess motor, med ökad effekt och bättre vridmoment.

Öka din Volvos prestanda med en motoroptimering

Många av våra kunder är riktigt nöjda med sin Volvo men saknar den där extra körglädjen och kraften som vissa konkurrenter kan erbjuda. Med mer effekt, tydligare gasrespons och ett bättre vridmoment i din Volvo och dess motor kan du genom att motoroptimera/chiptrimma din Volvo få det där ”lilla extra” du tidigare saknat. Om du t.ex. ofta kör med husvagn eller drar tyngre släp ger optimeringen dig det där lilla extra i långa tunga uppförsbackar.

Skräddarsydd professionell Volvo-optimering

Volvo är ett av de vanligaste bilmärken som vi på OptiOne utför optimering på.
Vi skräddarsyr optimeringen för din Volvo så att du ska kunna få ut så mycket glädje som möjligt från din Volvo.

Genom att uppdatera och optimera originalprogramvaran kommer din bil att kännas smidigare, mer dynamisk och kraftfull, genom att få mer effekt och ett bättre vridmoment. Våra optimeringar skräddarsys av vårt optimeringsteam och installeras av våra auktoriserad OptiOne-partners som fått gedigen utbildning inom motoroptimering.

Polestar Performance Optimization

Vi får ofta frågan vad som skiljer vår optimering mot Volvos egen Polestar Performance-optimering. Kort och gott är det samma typ av optimering. Precis som de så uppdaterar vi originalprogramvaran men med den stora skillnaden att de oftast inte vill optimera mer än vad nästa motoralternativ erbjuder, då säljer de hellre en större motor. Vi däremot som inte säljer motorer behöver inte tänka på det utan ger din motor den optimering och kraft den är byggd för från början, och oftast får du kraft som motsvarar flera steg uppåt bland motoralternativ. Oftast också till en betydligt lägre kostnad. Se exemplen nedan för motoroptimering Volvo.

Är det värt att motoroptimera min Volvo?

Ja, i de allra flesta fall kommer det vara värt att optimera er Volvo. Det är på grund av att det kan öka bilens prestanda och effektivitet.

Fördelarna med att göra en optimering inkluderar:

1. Ökad effekt och acceleration:

Genom att justera motorns inställningar kan man öka bilens kraft och därmed acceleration.

2. Bättre bränsleekonomi:

Genom att förbättra motorns prestanda kan man också förbättra bränsleekonomin.

3. Bättre komfort:

En optimerad motor kan också leda till en bättre och mer jämn körkänsla.

Om du har några som helst frågor eller funderingar kring vad en optimering kan göra för just din bil, så är du varmt välkommen att rådfråga oss som experter inom motoroptimering innan vi påbörjar en optimering av just er Volvo.

Mer körglädje med en motoroptimerad Volvo

En optimering ger din Volvo bättre gasrespons, mer effekt och bättre bottenvrid, körglädjen får du på köpet. Optimeringen ger dig också mycket goda chanser att spara en hel del bränsle.

Ofta ser vi en minskad bränsleförbrukning med upp till 20% eller mer på flera Volvomodeller, särskilt för överladdade dieselmotorer men även på de traditionella sugmotorerna ser vi ofta bränslebesparingar på mellan 5-10% och ibland ännu mer. Allt är också naturligtvis mycket beroende på hur du kör. 

Trygg och säker Volvo-optimering

Vår tjänst är trygg och säker med 60 dagars full returrätt och upp till 24 månaders motorgaranti som tillval. Vi installerar inga trimboxar eller chiptrim utan jobbar endast med modern motorprogrammering, samma metod biltillverkarna använder för att uppnå olika effektnivåer i en grundmotor. Besök en OptiOne Optimeringsverkstad nära dig, eller hör av dig till oss för optimering på distans. Här på hemsidan kan du söka på ditt fordon för effekt- och prisuppgifter direkt.

Exempel

Volvo V70 2.0 D3, 2011-

Nedan ser du ett exempel på en av de vanligaste Volvomotorerna vi optimerar och vad optimeringen ger i effekt och vridmoment.

Effekt

Före

136hk

Efter

136 hk

Vridmoment

Före

350Nm

Efter

350 Nm

Motoroptimering av Volvo i hela Sverige

Västerbotten; Umeå
Gävleborg: Söderhamn
Värmland: Torsby
Stockholm, Roslagen: Norrtälje, Märsta, Ekerö
Västmanland, Mälardalen: Västerås
Södermanland: Eskilstuna, Nyköping
Närke: Örebro
Östergötland: Norrköping
Västra Götaland: Lidköping, Borås
Småland: Jönköping
Halland: Halmstad
Skåne: Helsingborg, Malmö, Ystad
Danmark, Nordsjälland: Liseleje

nöjd kund-garanti

60 dagars nöjd kund-garanti

Vi är så säkra att du kommer bli nöjd att vi utlovar en 60 dagars nöjd kund-garanti. Skulle du inte bli nöjd återställer vi ditt fordon till original igen och betalar tillbaka pengarna. Detta har vi gjort sedan start och trots 10-tusentals optimerade fordon sedan 2007 kan vi räkna återställningarna på ena handens fingrar.

Motoroptimering ger en bil med optimerad motor med bättre prestanda, som bättre gasrespons, bättre vridmoment och en lägre förbrukning.

Lite mer om Volvo

Volvo levererade första bilen redan 1927 från fabriken på Hisingen och redan året efter lanserades första lastbilen. 1959 lanserades trepunktsbältet, en världsnyhet som numer finns i ca: 1 miljard bilar och har räddat fler än 100 miljoner liv genom åren.

Säkerheten har alltid genomsyrat märket. Volvo utför årligen över 450 fullskaliga krocktester där varje test tar upp till 10 dagar. Allt fotograferas med höghastighetskameror som tar upp till 1000 biler/sek.

Driftsäkerhet har också varit viktigt för Volvo och världsrekordet för den bil som kört längst hålls av en Volvo P1800 från 1966 som rullat över 482 800 mil.

Har du kört 80 467 mil (500 000 miles) eller mer i din bil är du berättigad till ett guldmedlemskap i Volvo-klubben för de som nått högst miltal, bronsmedlemskapet kräver dock  ”bara” 24 140 mil (150 000 miles).

Några utvalda Volvomodeller vi kan motoroptimera

Volvo C30

Volvo C70

Volvo S40

Volvo S60

Volvo S70

Volvo S80

Volvo S90

Volvo V40

Volvo V40 Cross Country

Volvo V50

Volvo V60

Volvo V60 Cross Country

Volvo V70

Volvo V90

Volvo XC40

Volvo XC60

Volvo XC70

Volvo XC90

motoroptimerat sedan 2007

Lång erfarenhet

OptiOne har jobbat med motoroptimering sedan 2007.

Våra 10 000-tals kunder finns i hela landet, tack vare möjligheten för dig som kund att skicka styrenheter till oss för omprogrammering eller besöka din närmsta OptiOne-partner

Hittar du inte fordonet du söker?

Ingen fara.

Vi kommer att kontrollera detta manuellt och återkomma med besked ifall vi kan optimera din bil. Fyll i dina kontaktuppgifter så återkommer vi snarast möjligt. Du kan även lägga till dig på vår bevakningslista, då får du meddelande så snart din bil finns i vår databas.

Fyll i dina uppgifter nedan

Effekt och vridmoment

Effekt mäts i hästkrafter och kommer oftast på högre varvtal till skillnad från vridmoment som ger kraft på lägre varvtal.

Vid normal vardaglig körning är vridmomentet det man nyttjar mest och det som ger bilen skjuts när man trycker på gasen.

När vridmomentet avtar på högre varvtal tar effekten över för att du ska få en fortsatt acceleration.

Om du inte planerar att köra bilen på höga varvtal helatiden är det vridmomentet som gör störst prestandaökning.

Läs mer

BLACK WEEKEND-RABATT

Just nu får du 20% rabatt på optimeringar bokade t.o.m.
Cyber Monday.

20%

RABATT

Rabatten gäller för bokningar som genomförs t.o.m. måndag 27 november 2023 och där optimering sker senast 31 januari 2024. Rabatten dras när betalning sker efter att optimeringen är genomförd. 

Underhållsarbete!

Måndag 22 april från kl: 20.00 till midnatt kommer uppdatering av systemet genomföras. Under dessa tider är det inte möjligt att boka eller se optimeringar. Vi hoppas ni har överseende med detta. /Team OptiOne