fbpx

Motoroptimering Ford

Mer kraft och bättre prestanda i din Ford

Märke
Modell
Generation
Motor

Hittar du inte fordonet du söker i fälten ovan?

Skräddarsydd motoroptimering

Motoroptimering Ford

Vill du ha mer kraft och prestanda i din Ford? Då är en motoroptimering rätt lösning för dig. Det har väl inte gått någon förbi att Ford är en av världens mest inflytelserika biltillverkare och förknippade med den moderna bilens absoluta anfader. Många är dock sugna på att få ut ännu mer kraft och bättre prestanda ur sin Ford vilket vi kan hjälpa er med.

Alla bilar tappar kraft över tid

Efter ett antal år på vägarna tappar de flesta bilar kraft. Det kan hända även för den mest välskötta Ford vilket oftast resulterar i försämrad prestanda och ökad bränsleförbrukning. En försämrad förbränning kan även ha negativ inverkan på såväl miljön som på t.ex. katalysatorer eller partikelfilter etc.

Skräddarsydd professionell Ford-optimering

OptiOne utför skräddarsydd optimering av Ford som är ett av de vanligare bilmärken vi optimerar. En Ford köper man kanske oftast för tfunktionaliteten och tryggheten men handen på hjärtat –visst gillar du när det skjuter på när du pressar ner gasen? Vi skräddarsyr optimeringen för din Ford för att du ska få så mycket glädje som möjligt av den.

Mer körglädje med en optimerad Ford

En optimering ger din Ford bättre gasrespons, mer effekt och bättre bottenvrid, körglädjen får du på köpet. Optimeringen ger dig också mycket goda chanser att spara en hel del bränsle. Ofta ser vi en minskad bränsleförbrukning på Ford med upp till 20% eller mer, särskilt för överladdade dieselmotorer men även traditionella bensinmotorer får ofta bränslebesparingar på 5-10% och ibland ännu mer. Det är också naturligtvis mycket beroende på hur du kör. En motoroptimerad Ford lockar ju gärna till lite mer aktiv körning. 

Trygg och säker Ford-optimering

Vår tjänst är trygg och säker med 60 dagars full returrätt och upp till 24 månaders motorgaranti som tillval. Vi installerar inga trimboxar eller chiptrim utan jobbar endast med modern motorprogrammering, samma metod biltillverkarna använder för att uppnå olika effektnivåer i en grundmotor. Besök en OptiOne Optimeringsverkstad nära dig, eller hör av dig till oss för optimering på distans. Här på hemsidan kan du söka på ditt fordon för effekt- och prisuppgifter direkt.

Exempel

Motoroptimering av Ford Ranger 3.2 TDCi 2019

Nedan ser du ett exempel på en av de vanligaste Ford-modellerna vi optimerar och vad det ger i effekt och vridmoment.

Effekt

Före

200hk

Efter

200 hk

Vridmoment

Före

470Nm

Efter

470 Nm

Motoroptimering av Ford i hela Sverige

Västerbotten; Umeå
Gävleborg: Söderhamn
Värmland: Torsby
Stockholm, Roslagen: Norrtälje, Märsta, Ekerö, Värmdö
Västmanland, Mälardalen: Västerås
Södermanland: Eskilstuna, Nyköping
Närke: Örebro
Östergötland: Norrköping
Västra Götaland: Lidköping, Borås
Småland: Jönköping
Halland: Halmstad
Skåne: Helsingborg, Malmö, Ystad
Danmark, Nordsjälland: Liseleje

nöjd kund-garanti

60 dagars nöjd kund-garanti

Vi är så säkra att du kommer bli nöjd att vi utlovar en 60 dagars nöjd kund-garanti. Skulle du inte bli nöjd återställer vi ditt fordon till original igen och betalar tillbaka pengarna. Detta har vi gjort sedan start och trots 10-tusentals optimerade fordon sedan 2007 kan vi räkna återställningarna på ena handens fingrar.

Motoroptimering ger en bil med optimerad motor med bättre prestanda, som bättre gasrespons, bättre vridmoment och en lägre förbrukning.

Några fakta om Ford

Ford grundades i Detroit, Michigan USA 1903 av ingen mindre än den välkände Henry Ford. Genom att starta löpande bandtillverkning revolutionerade Henry tillverkningsmetoden för bilar.

Detta blev som pass effektiviserat att Henrys version om att alla amerikanska familjer skulle ha råd med att äga en bil blev till stor del verklighet. Ford är idag världens 4:e största tillverkare.

Fords hemmamarknad USA kännetecknas av kraftfulla stadsjeepar och pickuper med motorer med stor kapacitet, särskilt F150-serien, som fortfarande är det mest sålda fordonet i Nordamerika.

I Europa är Ford mer kända för kompakta och högeffektiv bilar som bland annat drivs av små men kraftfulla EcoBoost-motorer.

Några utvalda Ford-modeller vi kan optimera

Ford B-max, Ford Bronco, Ford C-max, Ford Crown Victoria, Ford E-Series, Ford EcoSport, Ford Edge, Ford Equator, Ford Escape, Ford Escort, Ford Everest, Ford Excursion, Ford Expedition, Ford Explorer, Ford F-150, Ford F-250, Ford F-350, Ford F-450, Ford F-550, Ford Fiesta, Ford Figo, Ford Five Hundred, Ford Flex, Ford Focus, Ford Freestar, Ford Freestyle, Ford Fusion, Ford Galaxy, Ford Ka, Ford Kuga, Ford Maverick, Ford Mondeo, Ford Mustang, Ford Puma, Ford Ranger, Ford Raptor, Ford S-Max, Ford Sport Trac, Ford Taurus, Ford Territory, Ford Tourneo och Ford Transit

motoroptimerat sedan 2007

Lång erfarenhet

OptiOne har jobbat med motoroptimering sedan 2007.

Våra 10 000-tals kunder finns i hela landet, tack vare möjligheten för dig som kund att skicka styrenheter till oss för omprogrammering eller besöka din närmsta OptiOne-partner

Hittar du inte fordonet du söker?

Ingen fara.

Vi kommer att kontrollera detta manuellt och återkomma med besked ifall vi kan optimera din bil. Fyll i dina kontaktuppgifter så återkommer vi snarast möjligt. Du kan även lägga till dig på vår bevakningslista, då får du meddelande så snart din bil finns i vår databas.

Fyll i dina uppgifter nedan

Effekt och vridmoment

Effekt mäts i hästkrafter och kommer oftast på högre varvtal till skillnad från vridmoment som ger kraft på lägre varvtal.

Vid normal vardaglig körning är vridmomentet det man nyttjar mest och det som ger bilen skjuts när man trycker på gasen.

När vridmomentet avtar på högre varvtal tar effekten över för att du ska få en fortsatt acceleration.

Om du inte planerar att köra bilen på höga varvtal helatiden är det vridmomentet som gör störst prestandaökning.

Läs mer

BLACK WEEKEND-RABATT

Just nu får du 20% rabatt på optimeringar bokade t.o.m.
Cyber Monday.

20%

RABATT

Rabatten gäller för bokningar som genomförs t.o.m. måndag 27 november 2023 och där optimering sker senast 31 januari 2024. Rabatten dras när betalning sker efter att optimeringen är genomförd. 

Underhållsarbete!

Måndag 22 april från kl: 20.00 till midnatt kommer uppdatering av systemet genomföras. Under dessa tider är det inte möjligt att boka eller se optimeringar. Vi hoppas ni har överseende med detta. /Team OptiOne