fbpx

Motoroptimering BMW

Mer kraft och bättre prestanda i din BMW

Märke
Modell
Generation
Motor

Hittar du inte fordonet du söker i fälten ovan?

Skräddarsydd motoroptimering

Motoroptimera BMW

Vill du ha mer kraft och prestanda i din BMW? Då kan en professionell motoroptimering av din motor vara rätt för dig. Det är ingen hemlighet att BMW är en av världens mest inflytelserika biltillverkare och förknippade med hög prestanda och goda köregenskaper. Många är dock sugna på att få ut ännu mer kraft och bättre prestanda ur sin BMW.

Alla bilar tappar kraft över tid

Efter ett antal år på vägarna tappar de flesta bilar kraft. Det kan hända även för den mest välskötta BMW:n vilket oftast resulterar i försämrad prestanda och ökad bränsleförbrukning. En försämrad förbränning kan även ha negativ inverkan på såväl miljön som på t.ex. katalysatorer eller partikelfilter etc. Detta är dock något du kan förhindra genom att optimera bilens motor och dess mjukvara, och på så sätt ge ditt fordon en helt annan karaktär med bättre prestanda och lägre förbrukning.

Skräddarsydd professionell BMW-optimering

OptiOne utför skräddarsydd optimering av BMW som är ett av de vanligaste bilmärken vi optimerar. En BMW köper man oftast för de fina köregenskaperna och prestandan och handen på hjärtat –visst gillar du när du känner hur det skjuter på när du pressar ner gasen? Vi skräddarsyr optimeringen för din BMW för att du ska få så mycket glädje som möjligt av den.

Mer körglädje med en optimerad BMW

Optimeringen ger din BMW bättre gasrespons, mer effekt och ett ännu bättre vridmoment, ökad körglädje får du på köpet. Optimeringen ger dig också mycket goda chanser att spara en hel del bränsle. Ofta ser vi en minskad bränsleförbrukning på BMW med upp till 20% eller mer, särskilt för överladdade dieselmotorer men även traditionella sugmotorer får ofta bränslebesparingar på 5-10% och ibland ännu mer. Det är också naturligtvis mycket beroende på hur du kör. När du kör BMW så lockar ju bilen gärna till lite mer aktiv körning.

Trygg och säker BMW-optimering

Vår tjänst är trygg och säker med 60 dagars full returrätt och upp till 24 månaders motorgaranti som tillval. Vi installerar inga trimboxar eller chiptrim utan jobbar endast med modern motorprogrammering via bilens egna mjukvara, samma metod biltillverkarna använder för att uppnå olika effektnivåer i en grundmotor. Besök en OptiOne Optimeringsverkstad nära dig, eller hör av dig till oss för optimering på distans. Här på hemsidan kan du söka på din specifika bilmodell för effekt- och prisuppgifter direkt.

Exempel

BMW 320i - 2015

Nedan ser du ett exempel på en av de vanligaste BMW-modellerna vi optimerar och vad det ger i effekt och vridmoment.

Effekt

Före

184hk

Efter

184 hk

Vridmoment

Före

290Nm

Efter

290 Nm

Motoroptimering av BMW i hela Sverige

Västerbotten; Umeå
Gävleborg: Söderhamn
Värmland: Torsby
Stockholm, Roslagen: Norrtälje, Märsta, Ekerö
Västmanland, Mälardalen: Västerås
Södermanland: Eskilstuna, Nyköping
Närke: Örebro
Östergötland: Norrköping
Västra Götaland: Lidköping, Borås
Småland: Jönköping
Halland: Halmstad
Skåne: Helsingborg, Malmö, Ystad
Danmark, Nordsjälland: Liseleje

nöjd kund-garanti

60 dagars nöjd kund-garanti

Vi är så säkra att du kommer bli nöjd att vi utlovar en 60 dagars nöjd kund-garanti. Skulle du inte bli nöjd återställer vi ditt fordon till original igen och betalar tillbaka pengarna. Detta har vi gjort sedan start och trots 10-tusentals optimerade fordon sedan 2007 kan vi räkna återställningarna på ena handens fingrar.

Motoroptimering ger en bil med optimerad motor med bättre prestanda, som bättre gasrespons, bättre vridmoment och en lägre förbrukning.

Några fakta om BMW

BMW betyder Bayerische Motoren Werke och har sitt säte i München i Tyskland. BMW tillverkar både bilar och motorcyklar och äger bl.a. MINI samt Rolls Royce. Den absolut mest populära BMW-modellen är 3-serien.

Kuriosa om BMW: en BMW-köpare får avgöra själv om hen vill ha namnet på modellen där bak på bilen när man beställer en ny BMW. BMW har några särskilda drag som gör dem unika. De har exempelvis två separata luftintag i fronten som kallas för ”njurarna”. BMW hade redan 1933 en modell med den karaktäristiska fronten. BMW ritar alla sina nya modeller på ett papper med kol och krita. BWM är en trevlig bil att köra med sin ofta 50/50-viktfördelning och att de BMW-bilar med fyrhjulsdrift har tagit fram en karaktär av bakhjulsdrift för att främja körupplevelsen. BMW-bilar är väldigt tacksamma och populära att chiptrimma och köpa chiptrim eller trimchip till. Vi har genom åren utfört många optimeringar av BMW och främst då till BMW 3-serie och BMW 5-serie även om BMW X-serien blivit vanligare på senare år precis som BMW Z-serien.

Några utvalda BMW-modeller vi kan optimera

BMW 1-serie, BMW 2-serie, BMW 3-serie, BMW 4-serie, BMW 5-serie, BMW 6-serie, BMW 7-serie, BMW 8-serie, BMW i8, BMW M2, BMW M3, BMW M4, BMW M5, BMW M6, BMW M8, BMW X1, BMW X2, BMW X3, BMW X3 M, BMW X4, BMW X4 M, BMW X5, BMW X5 M, BMW X6, BMW X6 M, BMW X7, BMW Z1, BMW Z3, BMW 4, BMW Z8 m.fl.

motoroptimerat sedan 2007

Lång erfarenhet

OptiOne har jobbat med motoroptimering sedan 2007.

Våra 10 000-tals kunder finns i hela landet, tack vare möjligheten för dig som kund att skicka styrenheter till oss för omprogrammering eller besöka din närmsta OptiOne-partner

Hittar du inte fordonet du söker?

Ingen fara.

Vi kommer att kontrollera detta manuellt och återkomma med besked ifall vi kan optimera din bil. Fyll i dina kontaktuppgifter så återkommer vi snarast möjligt. Du kan även lägga till dig på vår bevakningslista, då får du meddelande så snart din bil finns i vår databas.

Fyll i dina uppgifter nedan

Effekt och vridmoment

Effekt mäts i hästkrafter och kommer oftast på högre varvtal till skillnad från vridmoment som ger kraft på lägre varvtal.

Vid normal vardaglig körning är vridmomentet det man nyttjar mest och det som ger bilen skjuts när man trycker på gasen.

När vridmomentet avtar på högre varvtal tar effekten över för att du ska få en fortsatt acceleration.

Om du inte planerar att köra bilen på höga varvtal helatiden är det vridmomentet som gör störst prestandaökning.

Läs mer

BLACK WEEKEND-RABATT

Just nu får du 20% rabatt på optimeringar bokade t.o.m.
Cyber Monday.

20%

RABATT

Rabatten gäller för bokningar som genomförs t.o.m. måndag 27 november 2023 och där optimering sker senast 31 januari 2024. Rabatten dras när betalning sker efter att optimeringen är genomförd. 

Underhållsarbete!

Måndag 22 april från kl: 20.00 till midnatt kommer uppdatering av systemet genomföras. Under dessa tider är det inte möjligt att boka eller se optimeringar. Vi hoppas ni har överseende med detta. /Team OptiOne