fbpx
Motoroptimera dina båtar hos OptiOne

Test av optimering till

Motoroptimering av Volvo Penta D6 310hk, Finnmaster OC31

Kort information

Optimeringen och testet

Den senaste tiden har vi fått fler och fler förfrågningar om motorprogrammering till båtar. Förutsättningarna för programmering och därmed effektuppgradering av dieselmotorer är de samma som på land, men för att verkligen kunna visa på vad det ger för resultat på sjön, bestämde vi oss för att göra ordentliga mätningar ihop med kund.

Först togs lite mätningar tillsammans med kunden, när båten fortfarande var original. Därefter togs styrenheten till AutoStable för utläsning av programvaran. Tillsammans med kunniga tekniker inom marinbranschen diskuterade vi fram en lämplig effektnivå med de förutsättningar båten har original. 40-50hk och 120Nm extra var en rimlig nivå att lägga sig även om det finns ytterligare effekt att hämta. Programmeringen var klar på några timmar och nu var det dags för att återmontera styrenheten och provköra.

” 

Kommentarer från kunden

Jag hade en trimbox installerad i min förra båtmotor, en Volvo Penta D4, men jag blev aldrig riktigt nöjd. Nu ville jag testa en riktig omprogrammering på min Volvo Penta D6 310hk. 

Det blev en otrolig skillnad, helt sjukt mycket bättre och trevligare motor! Båten reser sig inte som original för att komma upp ur vattnet och plana, den lägger sig mer horisontellt, lättare. Nu behöver jag bara ge halvgas för att kliva ur sjön (plana). Det blir trevligare att åka, om jag vill kan jag nu ligga och plana i 18 knop. Tidigare var det minst 23 knop som gällde. Det här är ju natt och dag mot vad en trimbox ger. 

Responsen är blixtsnabb och underbar att ha: om jag tex lägger mig i en icke planade fart tex 8-9 knop och sedan ger lite mer gas så kliver den lätt upp ur sjön och sticker direkt. Jag märker till och med skillnad i hamn, dvs i låg fart när man backar och lägger till och trixar och har sig, den är mer lättkörd. 

Så nu hinner jag se mer av naturen i skärgård osv och kommer garanterat spara ordentligt med soppa. Jag kan varmt rekommendera Volvo Penta-ägare att uppgradera motorn på detta sätt.

– Håkan, Eskilstuna

Nöjd kund som motoroptimerat sin båtmotor

Resultat av optimeringen

Planingstid med trimplan

Före

14s

Efter

14 s

Förbättring
30,7 %

Planingstid utan trimplan

Före

24s

Efter

24 s

Förbättring
44,7 %

Acceleration med trimplan 2-31 knop

Före

37s

Efter

37 s

Förbättring
43,2 %

Acceleration utan trimplan 2-31 knop

Före

49s

Efter

49 s

Förbättring
53 %

Toppfart

Före

31 knop

Efter

0 knop

Förbättring
12,9 %

Optione motoroptimering

Så gick optimeringen till

1. optione.se

Kunden läste om oss och möjligheterna på vår hemsida. 

2. Bokning

Kunden kontaktade oss och bokade in en optimering.

3. Uppgradering

Kunden skickade styrenheten till oss för optimering.

4. Installation

Vi installerade en skräddarsydd och optimerad programvara.

Välkommen till OptiOne

Stor skillnad mellan omprogrammering och trimboxar

Välkommen till OptiOne, kul att du hittade hit! Vi har en vision om att ta fram varje motors fulla potential, och göra det till de bästa villkoren och med den främsta tekniken. Vi tycker att du helt enkelt ska få ut mer av ditt fordon – tag kontakt idag så berättar vi gärna mer! 

Hos oss får du mer effekt och körglädje i ditt fordon, och ofta även en lägre förbrukning. Vår tjänst är trygg och säker med 60 dagars full returrätt och 24 månaders motorgaranti inkluderad*. Vi installerar inga trimboxar eller chiptrim, vi jobbar endast med modern motorprogrammering, med samma metod biltillverkaren använder för att uppnå olika effektnivåer i en grundmotor. Besök en OptiOne-station nära dig, eller prata med oss för optimering på distans.

nöjd kund-garanti

60 dagars nöjd kund-garanti

Vi är så säkra att du kommer bli nöjd att vi utlovar en 60 dagars nöjd kund-garanti. Skulle du inte bli nöjd återställer vi ditt fordon till original igen och betalar tillbaka pengarna. Detta har vi gjort sedan start och trots 10-tusentals optimerade fordon sedan 2007 kan vi räkna återställningarna på ena handens fingrar.

Lokala OptiOne-stationer

Hitta till oss

Välkommen till närmsta Optimeringsplats! Vi finns på ett gäng olika orter och vi blir flera. Klicka på knappen nedan och kolla var du kan hitta din närmsta partner. Kom ihåg att alla partners är specialutbildade av OptiOne och erbjuder samma kvalité och affärsvillkor som OptiOne Centralt. De flesta styrenheter går att skicka för optimering på distans.

BLACK WEEKEND-RABATT

Just nu får du 20% rabatt på optimeringar bokade t.o.m.
Cyber Monday.

20%

RABATT

Rabatten gäller för bokningar som genomförs t.o.m. måndag 27 november 2023 och där optimering sker senast 31 januari 2024. Rabatten dras när betalning sker efter att optimeringen är genomförd. 

Underhållsarbete!

Måndag 22 april från kl: 20.00 till midnatt kommer uppdatering av systemet genomföras. Under dessa tider är det inte möjligt att boka eller se optimeringar. Vi hoppas ni har överseende med detta. /Team OptiOne