fbpx

Kloning av ECU

Märke
Modell
Generation
Motor

Hittar du inte fordonet du söker i fälten ovan?

Kloning av motorstyrenhet

Om motorstyrenheten i din bil lägger av kan det vara kostsamt att beställa en ny, är bilen lite äldre kan det t.o.m. bli dyrare än bilen.

I de allra flesta fall kan vi läsa ut datan från er trasiga ECU och sen läsa in den i en annan. Det enda du behöver göra är att hitta en likadan begagnad motorstyrenhet på t.ex. en bildemontering så kan vi klona den utifrån datan i originalenheten.

Pris för kloning av ECU hittar du på sidan Tilläggstjänster »

Kloning av ECU

Så klonar vi din ECU / motorstyrenhet

Steg 1

Kolla med oss

Kontakta oss på OptiOne så kan vi kontrollera om det är möjligt att klona er ECU. Tag en bild på motorstyrenhetens etikett och skicka till oss.

Steg 2

Hitta en likadan ECU

På bildelsbasen eller andra tjänster kan du hitta motorstyrenheter för din bil, se till att det är samma märke, modell, årsmodell och motor. Dubbelkolla även att det är samma ECU.

Steg 3

Skicka motorstyrenheterna till oss

Skicka motorstyrenheterna till oss, märk upp vilken som är originalboxen, den som ska klonas (läsas ur) och vilken som är den nya som ska få kopian av din originalbox.

Steg 4

Kloning

Vi klonar dina enheter och skickar tillbaka dom, oftast med vändande post. Nu behöver du bara montera motorstyrenheten och fortsätta njuta av din bil.

Vad är en ECU?

ECU står för ”Engine Control Unit”, vilket på svenska kan översättas till ”Motorstrysenhet”. Det är en viktig del av en moderna fordons elektroniska system och är ansvarig för att kontrollera och reglera olika aspekter av motorns funktion.

ECU är en typ av dator som tar emot och bearbetar information från olika sensorer som är placerade runt motorn och andra delar av fordonet. Den använder sedan den här informationen för att fatta beslut och utföra kontrollåtgärder för att optimera motorns prestanda, bränsleförbrukning, utsläpp och andra faktorer.

Några av de funktioner som en ECU kan hantera inkluderar:

  1. Bränsleinsprutning: ECU reglerar när och hur mycket bränsle som ska injiceras i motorn baserat på olika parametrar som belastning, varvtal och temperatur.

  2. Tändningstiming: ECU styr när tändstiften ska tändas för att initiera förbränningen av bränsle-luft-blandningen i cylindrarna.

  3. Luft-bränsleförhållande: ECU övervakar och justerar förhållandet mellan luft och bränsle för att uppnå optimal förbränning och minimera utsläpp.

  4. Utsläppsreglering: ECU kontrollerar och övervakar utsläppsreningssystem som katalysatorer och lambdasonder för att säkerställa att fordonet uppfyller utsläppsstandarder.

  5. Drivbarhet och prestanda: ECU kan också påverka hur motorn reagerar på förarens gaspedaltryck och andra faktorer för att ge önskad drivbarhet och prestanda.

  6. Diagnostik: ECU kan spåra och lagra felkoder som indikerar potentiella problem i fordonets system, vilket underlättar diagnostik och reparation.

ECU:n eller Motorstyrenheten  är en central del av moderna motorer och bidrar till att optimera motorns effektivitet, prestanda och utsläppsnivåer. Det är viktigt att notera att olika fordon kan ha flera olika ECU-enheter som hanterar olika aspekter av fordonsdriften, inklusive motorstyrning, transmission, bromsar och mer.

Vill du se hur din motor kan optimeras?

Hittar du inte fordonet du söker?

Ingen fara.

Vi kommer att kontrollera detta manuellt och återkomma med besked ifall vi kan optimera din bil. Fyll i dina kontaktuppgifter så återkommer vi snarast möjligt. Du kan även lägga till dig på vår bevakningslista, då får du meddelande så snart din bil finns i vår databas.

Fyll i dina uppgifter nedan

BLACK WEEKEND-RABATT

Just nu får du 20% rabatt på optimeringar bokade t.o.m.
Cyber Monday.

20%

RABATT

Rabatten gäller för bokningar som genomförs t.o.m. måndag 27 november 2023 och där optimering sker senast 31 januari 2024. Rabatten dras när betalning sker efter att optimeringen är genomförd. 

Underhållsarbete!

Måndag 22 april från kl: 20.00 till midnatt kommer uppdatering av systemet genomföras. Under dessa tider är det inte möjligt att boka eller se optimeringar. Vi hoppas ni har överseende med detta. /Team OptiOne