fbpx

Optimering av

John Deere 9520 12,5l 450hk

"Optimeringen har gett oss en besparing på 15 liter per hektar. Vi har har 800 hektar vilket lett till 12 000 liter besparing per år."

Carl Celsing, ägare av Rossviks Säteri

Motoroptimering av en John Deere traktor

Kort information

Optimeringen och testet

Den senaste tiden har vi fått fler och fler förfrågningar om motorprogrammering av lantbruksmaskiner. Precis som i bilar och lastbilar kan vi programmera om motorn i din traktor eller skördetröska för en optimering av motorn. Vi får givetvis frågan, kan man verkligen spara pengar på en sådan optimering?

Nedan berättar vår kund Carl Celsing, ägare av Rossviks Säteri samt hans anställda om de två optimeringar vi gjorde på deras skördetröska och traktor.

Hur känns effekten i motorn nu efter omprogrammeringen?

”Jag märkte skillnad direkt. Redan vid första testet svarade den betydligt bättre och orkade mycket mer. Den drar jämnare och det känns att vridmomentet är betydligt bättre. Nu sackar den knappt vid belastning.”

Vad innebär det för ert arbete?

”Nu när motorn orkar mer kan vi kultivera djupare. Tidigare körde vi med 10-15 cm, nu kör vi som oftast 20 cm, vilket leder till att vi vänder mer jord under samma tid som tidigare, vilket ger mer luft då vatten inte samlas lika lätt. När vi kör med kultivatorn håller vi runt 13-13,5km/h. Nu kan vi hålla den hastigheten men med ett betydligt lägre varvtal. Där märker vi stor skillnad på effektiviteten från motorn. Vi får betydligt mer arbete gjort per timma och tid är pengar så vi är mer än nöjda och kan varmt rekommendera att motoroptimera maskinparken”

Hur blev det med bränsleförbrukningen?

”Vår förbrukning avgörs av liter per hektar samt tid per hektar: kan vi utföra arbetet bättre och snabbare sparar vi bränsle. Högre fart ger lägre antal timmar per hektar vs. Lägre varvtal ger lägre förbrukning per timme.”

Resultat av optimeringen

Förbrukning

Före

ca 65 l/ha

Efter

ca 65 l/ha

Kultivering

Före

10 - 15 cm

Efter

10 cm

Optione motoroptimering

Så gick optimeringen till

1. optione.se

Kunden läste om oss och möjligheterna på vår hemsida. 

2. Bokning

Kunden kontaktade oss och bokade in en optimering.

3. Uppgradering

Kunden skickade styrenheten till oss för optimering.

4. Installation

Vi installerade en skräddarsydd och optimerad programvara.

Välkommen till OptiOne

Stor skillnad mellan omprogrammering och trimboxar

Välkommen till OptiOne, kul att du hittade hit! Vi har en vision om att ta fram varje motors fulla potential, och göra det till de bästa villkoren och med den främsta tekniken. Vi tycker att du helt enkelt ska få ut mer av ditt fordon – tag kontakt idag så berättar vi gärna mer! 

Hos oss får du mer effekt och körglädje i ditt fordon, och ofta även en lägre förbrukning. Vår tjänst är trygg och säker med 60 dagars full returrätt och 24 månaders motorgaranti inkluderad*. Vi installerar inga trimboxar eller chiptrim, vi jobbar endast med modern motorprogrammering, med samma metod biltillverkaren använder för att uppnå olika effektnivåer i en grundmotor. Besök en OptiOne-station nära dig, eller prata med oss för optimering på distans.

nöjd kund-garanti

60 dagars nöjd kund-garanti

Vi är så säkra att du kommer bli nöjd att vi utlovar en 60 dagars nöjd kund-garanti. Skulle du inte bli nöjd återställer vi ditt fordon till original igen och betalar tillbaka pengarna. Detta har vi gjort sedan start och trots 10-tusentals optimerade fordon sedan 2007 kan vi räkna återställningarna på ena handens fingrar.

Lokala OptiOne-stationer

Hitta till oss

Välkommen till närmsta Optimeringsplats! Vi finns på ett gäng olika orter och vi blir flera. Klicka på knappen nedan och kolla var du kan hitta din närmsta partner. Kom ihåg att alla partners är specialutbildade av OptiOne och erbjuder samma kvalité och affärsvillkor som OptiOne Centralt. De flesta styrenheter går att skicka för optimering på distans.

BLACK WEEKEND-RABATT

Just nu får du 20% rabatt på optimeringar bokade t.o.m.
Cyber Monday.

20%

RABATT

Rabatten gäller för bokningar som genomförs t.o.m. måndag 27 november 2023 och där optimering sker senast 31 januari 2024. Rabatten dras när betalning sker efter att optimeringen är genomförd. 

Underhållsarbete!

Måndag 22 april från kl: 20.00 till midnatt kommer uppdatering av systemet genomföras. Under dessa tider är det inte möjligt att boka eller se optimeringar. Vi hoppas ni har överseende med detta. /Team OptiOne